torsdag den 31. marts 2016

Hvor langt skal man gå for at få et Compostela ?

Det internatinale broderskab af Camino de Santiago ønsker mindst 300 km til fods for et Compostela.
Det internatinale broderskab af Camino do Santiago har holdt et møde op til påske, hvor de har vedtaget en resolution, der opfordrer til at man hæver det antal kilometer, man skal have gået til fods for at få et Compostela (bevis for pilgrimsfærden). I dag kræves der, at pilgrimmen skal have gået mindst de sidste 100 km af en af pilgrims/jakobsvejene mod Santiago, før Compostelaet er i hus. Der var repræsentanter for 28 landes pilgrimsgforeninger til stedet ved mødet, der fandt sted i Sarria knapt 120 kilomter fra Santiago, og hvorfra mange pilgrimme i dag starter deres tur.
Det er Katedralen i Santiago, der står bag Compostelaet, og her lyder det fra pilgrimskontoret, at man i øjeblikket ikke ser nogen grund til at ændre de nuværende regler:
"no hay motivos que justifiquen la ampliación de la distancia mínima".
Debatten for og imod har foregået over nogle måneder. Den internationale pilgrimsforening, La Fraternidad Internacional del Camino, fastholder sit ønske, idet de mener, at de fleste pilgrimme i middelalderen måtte gå meget længere for at nå Santiago, end det er nødvendigt for pilgrimme i dag, der tager en del af pilgrimsrejsen med moderne befordringsmidler. Men nu foreligger svaret altså fra Katredralen i Santiago, hvoraf det fremgår, at det nuværende 100-kilometers krav er tilstrækkeligt.
Denne hjemmesides redaktør kan ikke fri sig fra tanken om, at nogen - nemlig "de rigtige pilgrimme" - forsøger at sætte regler for, hvornår man er en rigtig pilgrim og hvornår man ikke er. På en engelsksproget hjemmeside har jeg netop læst om, hvor godt det ville være med et 300-kilometers krav, hvis man slap af med de grupper af spanske pilgrimme, der - syngende Maria-salmer ofte sammen med sognepræsten - begynder pilgrimsfærden i Sarria og forstyrer "de rigtige pilgrimme, der har gået langt og længe"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar