lørdag den 5. marts 2016

Vinterpilgrimsstien/Camino de Inverno bruges ikke !

Trods ihærdige forsøg på at gøre vinterpilgrimsstien kendt har kun 22 pilgrimme valgt at gå uden om o Cebreiro denne vinter.
Pilgrimme, der går den franske rute, Camino Frances, om vinteren, vil helst tage turen over bjergene ved o Cebreiro, viser statistikken fra Pilgrimskontoret i Santiago for de seneste tre måneder, december, januar og februar. I fjor gik lidt flere af vinterstien Camino de Inverno. Stien går gennem dalene med - efter omstændighederne - forholdsvis få op og nedture mellem Ponferrada og Laxe, hvor stien rammer sidste del af Via de la Plata, der her hedder Camino Sanabres, og som pilgrimmene så skal følge til Santiago.
I fjor klagede - de få - pilgrimme på Camino de Inverno over dårlig afmærkning og for få herberger. Det skulle være langt bedre denne vinter, men synes altså ikke at have fået ret mange pilgrimme til at gå den vej. 22 pilgrimme af ialt 5.022 kan ikke engang måles i procenter, så indtil videre må det nok konstateres at forsøget på at få pilgrimmene til at gå uden bjergene IKKE er lykkedes. Denne hjemmesideredaktør har ikke - som i vinteren 2014/15 - fået meldinger om, hvorvidt forkomne pilgrimme denne vinter har måttet hentes ned fra bjergene i o Cebreiro. Noget tyder på, at det er gået bedre i år.
Ellers er der ikke de store overraskelser i vinter-statistikken. Langt de fleste pilgrimme, mere end 2 ud af hver 3, har taget den traditionelle rute, Camino Frances, dernæst kommer Camino Portugues, den meget lille rute, Camino Ingles, efterfulgt af Camino del Norte og Via de la Plata.
Der er også pilgrimme på den - om vinteren - alt andet end nemme sti over bjergene fra Oviedo, Camino Primitivo, selvom det ikke anbefales. 163 - eller godt 3 % - af vinterpilgrimmene har valgt denne - meget skrappe - rute.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar