søndag den 20. marts 2016

Den stille uge i Santiago

Den ventes tusindvis af mennesker til Santiago i denne uge - også langt flere pilgrimme end i de seneste dage op til Palmesøndag.
Den stille uge/den hellige uge - ugen mellem Palmesøndag og Påskenat (lørdag til søndag) - har forskellige navne i forskellige lande, men meningen med ugen er den samme alle steder, dagene op til Jesu henrettelse langfredag og opstandelse søndag morgen bliver fejret. I Santiago findes der 13 forskellige broderskaber med rod i middelalderen, som er med til at gøre dagene op til selve påske og påsken til noget helt særligt. Der bliver processioner gennem byen, hvor broderskaberne følger "jesus", der bærer sit eget kors, og alle kirker i byen vil have skærtorsdagsmesser og langfredagsgudstjenester med medvirken af forskellige broderskaber.
I hele ugen vil der være kirkekoncerter, der musikalsk understøtter påskefejringen.
(Her et billede fra en tidligere langfredagsprocession, hvor en af Santiagos 13 broderskaber går gennem byen).
Mange pilgrimme - især spaniere - er lige nu på vej med rygsæk på vej til Santiago. Flere går i større grupper med startsted omkring Sarria knapt 120 km fra Santiago. Det ventes, at tilstrømningen til Santiago i år vil blive forøget, fordi Paven har udråbt Barmhjertighedens år, og katedralen i Santiago har åbnet den hellige port (Barmhjertighedens port) for alle troende - pilgrimme såvel som ikke-pilgrimme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar