mandag den 21. marts 2016

Bøde på 43.500 kr. for at gå over Pyrenæerne

De to brasilianere, der trodsede forbudet og gik af Napoleonsruten 7. marts, har optrådt "bevidst hensynsløst og dumdristigt".
Det blev ikke en gratis omgang, da redningshold den 7. marts måtte sætte to helikoptere ind i Rolandspasset ved Col Lepoeder på Napoleonsruten for at undsætte to brasilianske pilgrimme, der havde trodset alle advarsler og bevæget sig af Napolenonsruten over Pyrenæerne, selvom sneen stod højt, og det var svært at se på grund af snevejret. Den ene faldt ned af en bjergside og - heldigt nok - slap med et brækket ben. Snescootere og helikoptere og i alt 12 personer blev sat ind i redningsaktionen, der tog 12 timer, før de to forkomne pilgrimme blev reddet ned fra bjerget. Og nu er bøden/betalingen for redningsaktionen så udmålt. De to brasilianere skal betale 5.800 Euro ( ca 43.500 kr.) til redningsaktionen. I begrundelsen hedder det, at de to pilgrimme har optrådt: "claramente imprudente y temeraria" - hvilket betyder noget i retning af: bevidst hensynsløst og dumdristigt.
Det er egentlig ikke særlig dyrt set i forhold til, at de to pilgrimme, der selv kunne ringe efter hjælp, satte andre menneskers liv og velfærd på spil. Det vides dog ikke - i følge lokale medier, hvor denne historie er hentet - om der kommer yderligere regninger til hospital og lægehjælp, samt en egentlig bøde for at sætte andres liv i fare.
Du kan læse mere om selve redningsaktionen her på siden under den 12. marts.
Det kan ikke siges for tit: Spørg de lokale, før du tager turen op.
Og så er turen over Col Lepoeder/Napoleonsruten til klosteret i Roncesvalles i øvrigt, når vejret er til det, en fantastisk oplevelse. Jeg har gået den vej over 4 gange - en gang i strålende solskin. Derfor hvis vejret tillader det, kan jeg kun anbefale denne tur, og så er det i øvrigt muligt at bide den over, så man første dag kun går op til Hunto eller Orisson, henholdsvis i ca 600 meters højde og ca 800 meters højde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar