torsdag den 10. marts 2016

Pyrenæerne kan altså være farlige !

Pilgrim faldt forleden i en kløft i Pyrenæerne, men blev reddet da han kaldte hjælp via mobilen.
En brasiliensk pilgrim kom for et par dage siden til skade i bjergene ved Rocensvalles/Roncevaux ved den spansk-franske grænse i følge det spanske dagblad Diario de Navarra, hvor denne historie er "sakset". Pilgrimmen oplyste, at han var diabetiker uden mad og drikke og tæt på at omkomme, da lokale frivillige brandmænd på snescootere reddede manden, der var blevet lokaliseret ved hjælp af en helikopter. Pilgrimmen havde brækket benet i et fald ned af en bjergside og var ikke selv i stand til at komme fra stedet.
Du kan eventuelt læse mere på dette link: http://www.diariodenavarra.es/noticias/navarra/mas_navarra/2016/03/07/buscan_roncesvalles_una_peregrina_que_roto_una_pierna_caerse_433410_2061.html
Denne hjemmesides redaktør har følgende advarsel/kommentar: Jeg har gået af Napoleonsruten over Pyrenæerne 4 gange og af Valcarlosruten en gang. Begge ruter ender i Roncesvalles. Jeg har hver gang spurgt lokale om vejret inden jeg gik over. Ligeså smukt og flot turen kan være, lige så farlig kan den være. En af gangene mener jeg, at Napoleonsruten skulle have været lukket. Det regnede og blæste en halv pelikan (eller hvad det nu hedder). Pilgrimme med regnslag blev af vinden smidt hid og did, og alle pilgrimme havde svært ved at stå fast på stien på grund af vinden. En amerikansk pilgrim blev smidt i luften, da hendes store regnslag blev forvandlet til luftballon, og smidt ned igen - heldigvis for hende på stien, selvom hun brækkede et krageben i faldet. Kort og godt: Før I går over - og det er en ualmindelig flot tur - så spørg på Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, hvordan vejret ser ud. Det er ikke alle der så heldige, som den brasilianske pilgrim for få dage siden. Der i øvrigt måtte ringe til Belgien, hvor en hjælper måtte ringe til bjergudrykningen i Pyrenæerne, før der kom hjælp til den meget forkomne pilgrim, der var tæt på at sige farvel til livet. Spørg de lokale før Du går over !!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar