tirsdag den 8. marts 2016

2016: 1000 vis af gæster dagligt i Katedralen i Santiago

Dekanen for Katedralen i Santiago venter et rekordstort rykind i år - bl.a. fordi, det er barmhjertighedens år.
Kørerne for besøgende til katedralen i Santiago de Compostela bliver i år større end nogensinde. Antallet af pilgrimme ventes at stige med mindst 10 %, hvilket betyder, at - mindst - omkring 300.000 pilgrimme i dette år vil gå (over 90%), cykle, ride eller køre i rullestol af Camino de Santiago. Dernæst har Katedralen, i forbindelse med Barmhjertighedens år i den katolske kirke, åbnet den hellige port, så ikke alene pilgrimme, men også mange andre kristne kommer til Santiago med bus, tog, bil eller fly for at bede og gå til skrifte i katedralen.
Forventningerne om mange hundrede tusinde besøgende i år skyldes ikke mindst, at Paven har udråbt Barmhjertighedens år, siger Dekanen i katedralen, Segundo Pérez, til La Voz de la Galicia.
I samme avis kan man læse, at katolske præster i Santiago og langs Camino Frances har holdt et seminar i Herberget/hotellet San Martin Pinario lige overfor katedralen, hvor jesuiterpræsten Sergio Garcia Soto i et oplæg stillede følgende spørgsmål til de ca 40 præster, der var med: Hvad har vi at tilbyde de mange forskellige pilgrimme, troende og ikke-troende, der kommer til Santiago? Mange af pilgrimmene stiller sig selv undervejs på vandringen en række åndelige spørgsmål, og når de så kommer til Santiago, er der så, mange omkring dem, at det kan være svært at finde nogen, der vil drøfte livets store spørgsmål med dem. Her kan vi som præster i Santiago og langs pilgrimsruten gøre mere, mener Sergio Garcia Soto. På de 780 kilomter langs Camino Frances oplever pilgrimmene en utrolig gæstfrihed, som på en eller anden måde taber pusten, når pilgrimmen når Santiago.
Jesuiterne, der har et større Kollegium, ikke langt fra katedralen vil selv forsøge at gå i spidsen med møder og gæstfrihed for pilgrimmene. Samlingstedet bliver colegio de San Francisco Javier, der ligger på Rúa da Virxe da Cerca i Santiago. I artiklen kan man ikke læse noget om hvilke type arrangementer, pilgrimskomsammen, der bliver tale om, men når mere dukker op, vil der komme mere her på siden.
Under alle omstændigheder vil antallet af besøgende og pilgrimme i Katedralen blive så stort i år, at man skal væbne sig med tålmodighed og køkultur for at komme ind. Flest vil der komme i juni, juli og august, hvor det i fjor, hvor der kom langt over 1.000 pilgrimme ind til Santiago daglig, var mere end svært at få en plads ved den daglige pilgrimsmesse kl. 12.00. Det forlyder nu, at der senere på sæsonen vil blive flere daglige pilgrimsmesser, ligesom der igen i år vil komme daglige messer på engelsk, tysk, fransk, italiensk, polsk og portugisisk som supplement til de mange spanske messer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar