lørdag den 19. marts 2016

Napoleonsruten fuldstændig lukket af sne

Man kan stadig kun komme over Pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port af stien langs landevejen via Valcarlos.
Mange pilgrimme begynder sæsonen tidligere og tidligere for at gå mens der stadig er "forholdsvis få" pilgrimme på Camino Frances. Og i disse dage er der begyndt at komme langt flere pilgrimme til Saint Jean Pied de Port. Det er dog stadig under 100 om dagen, der tager turen over; mod aprils op mod 150 om dagen og majs over 250 om dagen. Men det er slet ikke så nemt at gå over i øjeblikket. I dag, lørdag, ventes det, at der vil falde op til 7 centimeter sne oven i de i forvejen fuldstændig blokkerede stier over Napoleonsruten. Det er fortsat frostvejr og de kommende dage vil vinden på toppen tage kraftigt til. Er flyvebilleten bestilt, kan man da godt tage afsted, idet alternativruten over Pyrenæerne til Roncesvalles/Roncevaux/Orreaga stadig er åben og farbar.
Senere på ugen skulle der kom lidt tøvejr på vejen op af napoleonsruten, men der går rigtig lang tid, før det er sikkert at gå den vej over.
Husk altid at spørge lokale om vejrforholdene inden du går op i Pyrenæerne og på denne hjemmesideadresse kan du se vejrudsigten for pilgrimsstien over Col Lepoeder/Napoleonsruten ( 1410 meter ) http://www.aucoeurduchemin.org/spip/spip.php?rubrique682

Det er ikke mange dage siden, at et brasiliansk pilgrimspar måtte hentes ned fra bjerget med helikopter efter at en større redningsgruppe, der b.la. havde brugt snescootere, havde været i aktion.
Her et kort over de to ruter fra Saint Jean Pied de Port. Alternativsruten, der skal bruges i disse dage, er den grønne linje. Før du går over, bør du besøge pilgrimskontoret på 39 rue de la Citadelle i den gamle by ( inden for murerne), hvor du også kan få stemplet dit pilgrimspas.
De seneste 2 dage er der kommet 432 pilgrimme ind til Santiago - altså over 200 i gennemsnit pr. dag, så pilgrimssæsonen begynder tidligere og tidligere, og det ser allerede nu ud til, at der i marts 2016 vil være langt flere pilgrimme end i marts 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar