lørdag den 12. marts 2016

Ikke 1, men 2 pilgrimme reddet med helikopter.

To pilgrimme reddet i snemasserne i Pyrenæerne med Helikopter.
Jeg har nu på diverse spanske hjemmesider fundet flere oplysninger om den storstillede redningsaktion i Pyrenæerne, der fandt sted den 7-8 marts, hvor en henholdvis 39 årige brasiliansk mand og en 38 brasiliansk kvinde - begge pilgrimme - havde trodset forbudet om at gå over Pyrenæerne af Napoleonsruten mellem 1. november og 1. april. Manden faldt ned af skrænt i den høje sne og kom til skade med det ene ben. Det lykkedes parret via deres mobiltelefoner at kalde på hjælp og et større redningshold blev sendt afsted på snescootere og i helikopter. De to blev reddet ned med helikopter. Manden blev - som den første - fløjet til et hospital, mens kvinden tilbragte første nat sammen med sine redningsmænd i klostreret, el Refugio de Izandorre, inden hun næste morgen blev fragtet på hospitalet, hvorfra hun igen er udskrevet, manden er stadig så medtaget, at han endnu er på hospitalet, hvor de bl.a. skal tage sig af et brækket ben.
Du kan på denne side http://www.navarra.es/home_es/Actualidad/Sala+de+prensa/Noticias+de+seguridad+publica/2016/03/08/rescate+ibaneta+peregrinos+accidente.htm
se en lille film om redningsaktionen midt i snestormen. Selve redningsaktionen tog 19 timer, så pilgrimsparret er mere end heldige. De er i live.
Det kan ikke siges for tit: Gå aldrig - uanset årstiden - over Pyrenæerne uden at have forhørt dig hos de lokale om vejret. Der er gode informationer at hente på Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, før du tager turen over. Jeg beklager, at oplysninger her på siden fra den 10. marts ikke var helt korrekte.
Her to billeder taget nogenlunde samme sted i to forskellige slags vejr. Det ene fra redningsaktionen forleden, den 7. marts. Det anden fra april for nogle få år siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar