fredag den 11. marts 2016

Det nye pilgrimskontor fungerer endnu ikke optimalt

Ombygninger og indretning af nye faciliteter i Rue Carretas halter bagefter.
Det nye pilgrimskontor, der er åbnet for over en måned siden, og som ligger på den modsatte side af Katedralen i forhold til det gamle kontor, (Se kortet her på siden under 19.02 i år) er ikke blevet hverken helt eller halvt færdig til tiden. Det har betydet, at de mange frivillige, der arbejder på kontoret, har svært ved at betjene vinterpilgrimmene, som de gerne ville. I januar og februar er der kommet flere pilgrimme ind til Santiago end i de samme måneder i fjor, og ideen var, at pilgrimskontoret skulle kunne klare alt fra rygsækopbevaring under pilgrimsmessen i katedralen til hjælp med hjemrejsebillet, ligesom der skulle være pilgrimsopholdsrum, kapel og mødelokaler til rådighed for pilgrimmene. Det eneste, der har fungeret siden flytningen, er udstedelse af Compostela'er (beviser for pilgrimsfærden).
Men inden påske kommer alt i orden, lyder den seneste melding. Da antallet af pilgrimme formentlig vil stige mere end kraftigt op til påskenat (den 26./ 27. marts), så der formentlig kommer 100vis af pilgrimme ind lørdag, må man håbe for både pilgrimme, og de mange frivillige på kontoret, at de de nye forudsigelser kommer til at holde stik.
Pilgrimme, der i denne sæson, kommer til Santiago, skal være opmærksom på, at det ikke længere er tilladt at have rygsækken med ind i katedralen, heller ikke til pilgrimsmessen kl. 12.00 ( eller for sags skyld til nogle af de øvrige messer). Meningen er, at rygsækkene fremover skal kunne opbevares i det nye pilgrimscenter. Indtil det for alvor fungere, kan man bruge posthuset tæt ved katedralen, hvor det koster nogle få Euro at få rygsækken sikret. I disse dage løber en del pilgrimme forvirret rundt i kvarteret omkring katedralen, fordi de "gamle" skilte til det tidligere pilgrimskontor i Rua do Vilar heller ikke er skiftet ud eller vendt den modsatte vej, så de viser mod Rue Carretas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar