torsdag den 3. marts 2016

Over 5.000 vinterpilgrimme

Antallet af pilgrimme, der går til Santiago, fortsætter med at stige uanset vejret.
Formentlig aldrig (vi kender ikke tallene fra middelalderen) har der været så mange pilgrimme, der har trodset vintervejret og gået til Santiago, som i denne vinter.
I de tre vintermåneder blev det til samlet 5.099 pilgrimme. I januar,februar, marts i 2014/15 kom der 4.626 pilgrimme ind til Santiago. Det betyder, at der har været en stigning i forhold i fjor på lidt over 10%. Og vi skal ikke mange år tilbage, før det at gå pilgrimsgang om vinteren kun var for de meget få. I de tre vintermåneder 1989/90 kom der 57 pilgrimme til Santiago, og i hele 1990 blev det "kun" til 4.918 pilgrimme - altså mindre på et helt år den gang end i de seneste tre vintermåneder, hvor regn og kulde har præget pilgrimsstierne mere end normalt.
Tre ting adskiller profilen af vinterpilgrimmen fra resten af året. Vinterpilgrimme er gennemsnitlig langt yngre, og der er langt færre kvinder end mænd, ligesom sydkoreanere og japanere fylder mere i statistikken end set over hele året. 536 eller over 10 % af vinterpilgrimmene kom fra Sydkorea. Dernæst er der i modsætning til de seneste vintre sket en forskydning/en ændring, når det gælder motiverne for at gå pilgrimsgang om vinteren. I det kun 7 % af de pilgrimme, der har gået denne vinter, opgiver, at de går af ikke-religiøse grunde. I hele 2015 opgav næsten 8 %, at de gik af ikke-religiøse grunde. I de seneste vintre har andelen af dem, der gik alene af kulturelle, sportslige eller andre ikke oplyste årsager, været større. Altså flere pilgrimme med en religiøs motivation denne vinter.
Siden 1990 er antallet af vinterpilgrimme blevet næsten 90 gange så stort, og antallet af pilgrimme på et helt år er steget med næsten 260.000 pilgrimme. Hvor længe mon det bliver ved ?
I går onsdag, kom der 155 pilgrimme ind til Santiago. Det er ret mange på en dag først i marts.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar