lørdag den 17. januar 2015

Svagt stigende antal vinterpilgrimme

I går, den 16. januar,  kom der 47 pilgrimme til Santiago.

I den første halvdel af januar (inklusive, den 16.) har der gået 546 pilgrimme ind til Santiago. I  hele januar i fjor (2014) blev det til 906 pilgrimme, der kun er overgået af det hellige år 2010, hvor der var 1.169 januarpilgrimme. Hvis tendensen fortsætter resten af måneden ud, vil der komme lidt flere pilgrimme ind til Santiago i januar i år end i fjor. Men med mindre der sker en stigning i antallet af pilgrimme i resten af januar , vil rekorden fra 2010 ikke blive slået.
De mange vinterpilgrimme betyder dog, at flere og flere herberger holder åbent hele året. Det gælder bl.a. stort set alle kommunale herberger i Galicien. De drives i stort omfang af lokale pilgrimsforeninger, og det er derfor forholdsvis billigt at overnatte der. Og samlet set er det nu muligt at gå hele den franske rute fra Roncesvalles uden overnatningsproblemer, hvis man bare planlægger lidt.
Og her lidt tal, der viser udviklingen i pilgrimsgang om vinteren: I januar 1991: 5 pilgrimme; i januar 2001: 146; i januar 2011: 649, og indtil videre tyder intet på årets antal, at udvikligen i antallet af vinterpilgrimme er toppet, selvom kurven her i begyndelse af januar ser ud til at flade lidt ud i forhold til stigningten de seneste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar