søndag den 11. januar 2015

Camino Inglés afmærkes bedre

Arbejdet med at lave alternative pilgrimsruter i Spanien fortsætter

2014 har været et pilgrimsrekordår på mange måder. Det er ikke alene den mest benyttede Jakobsvej til Santiago, Camino Francés, (Den franske rute fra Saint Jean Pied de Port), der har oplevet rekordstor tilslutning. Det har alle mindre benyttede ruter også - lige med undtagelse af Via de la Plata, der går for at være den nok mest krævende pilgrimsvej.
Den lille pilgrimsti Camino Inglés , den engelske rute, der kun er 118 kilometer lang, og som går fra den spanske havneby Ferrol på nordkysten og stort set direkte syd, har også fået fornyet tilgang. 7.194 pilgrimme har i 2014 benyttet denne lille rute til Santiago. Navnet, den engelske rute, skyldes, at det i middelalderen især var pilgrimme fra England, der sejlede til Ferrol, og derfra gik til Santiago. Middelalderpilgrimmene havde et helt andet forhold til transporten til Santiago end os i dag; des nemmere des bedre, hed det ofte. De rige red, de knapt så rige og de fattige gik, og de, der kunne og turde, sejlede så tæt på Santiago, de kunne. Men skibstransport var ikke helt ufarligt. Der var både vejrforhold, sørøvere og andre forhold for kriminalitet at tage hensyn til.
Nu er den engelske rute altså ved at blive populær igen i takt med, at der bliver mindre plads på den franske rute, samtidig med at flere pilgrimme ønsker at gå en forholdsvis kortere tur. Men nogle på den engelske rute har i 2014 klaget over dårlig afmærkning af ruten, så de har gået forkert eller længere end de skulle. Det gælder især i og ved byerne Betanzos, Culleredo, Cambre, Abegondo og Carral. Derfor har borgmeseteren i A Coruña nu her efter nytår meddelt, at der vil blive gjort noget ved afmærkningen, så pilgrimmene lettere kan finde vej. 
Formelt består Caminoen kun af fire etaper 1) Ferrol - Mino (38,6 km), 2)  Mino - Bruma (Mesía) 36,2 km), 3) Bruma-Siguiro (27,2 km), 4) Siguiro - Santiago de Compostella (16,1 km).  De første tre etaper er for lang for nogle pilgrimme, så her vil man også forsøge at sikre nye overnatningsmuligheder.

I går lørdag kom 34 pilgrimme ind til Santiago.Ingen kommentarer:

Send en kommentar