søndag den 25. januar 2015

Så er Miam miam dodo for 2015 klar

De der vil gå fra Le Puy en Velay i 2015 kan begynde at forberede etaperne

Fra i dag, mandag, den 26. januar skulle det være muligt at købe årets udgave af Miam Miam Dodo for GR 65 /Via Podiensis / Le chemin de Puy Saint Jacques de Compostella., ja denne rute, der går fra Le Puy en Velay via Saint jean Pied de Port til Santiago har mange navne, men uanset hvad, er den franske guide, Miam Miam Dodo, der er babysprog og vel bedst kan oversættes som Mad Mad Sove Sove, næsten en nødvendighed på denne rute.
I Frankrig er det muligt at bestille overnatning i forvejen. På de private herberger flere dage før, mens kirkelige, kommunale og herberger med frivillig arbejdskraft som regel først åbner for tilmelding dagen før eller den morgen, samme dag, hvor man ønsker en seng. Alt dette kan læses i Miam Miam DoDo, ligesom man kan finde alle overnatningssteder undervejs, vandposter, indkøbsmuligheder, ja kort sagt næsten alt hvad en pilgrim har brug for.
Hvis man ønsker  at gå fra Arles via Touluse og over Samportpasset i stedet, er der lavet en Miam Miam Dodo, der gælder for både 2014 og 2015.
Gr 65/ Via Podiensis er den jakobsvej uden for Spanien, hvor man møder flest pilgrimme, der er en behagelig atmosfære og pænt med overnatningsmuligheder undervejs, så man kan sætte tempoet efter ens fysik, ligesom der er pænt med kirker og klostre, hvor der læses pilgrimsmesser, vesper el. lign.. Man bør dog være opmærksom på, at franskmændene udgør langt den største del af pilgrimmene, og at fællessproget  undervejs - derfor meget naturligt - er fransk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar