fredag den 16. januar 2015

Camino Portugues skulle nu være vinterklar

Herberget i Pontevedra genåbnet i går efter renovering

Der er stadig flere pilgrimme, der vælger at gå om vinteren, og en af de jakobsveje, som mange finder passende, er den portugisiske rute. Her er det nok vanskeligt at tage turen helt fra Lissabon, men fra Porto i Nordportugal skulle det denne vinter kunne klares uden alt for store problemer.
I går, torsdag, den 15. januar, genåbnede det store kommunale herberg i Pontevedra efter renovering. Her er der både vaskemaskine, tørretrumler og køkken.  Herberget drives af Asociación de Amigos del Camino de Pontevedra, ( de lokale pilgrimsvenner). Herberget i Pontevedra går for at være en af de bedste på ruten.
Med åbningen af herberget i Pontevedra er der åbne herberger her i vinter i følgende  byer på den spanske side af grænsen på den portugisiske rute: Tui, Rendondela, Pontevedra, Caldas de Reis og Pedron før målet i Santiago. Det koster i denne vinter 6 euro i alle herbergerne incl. engangslagen og hovedpudebetrælk. Man skal dog betale ekstra for brug af vaskemaskine.
Jeg har ikke lige så godt tjek på herbergerne på den portugisiske side, men det skulle være muligt at finde overnatning - også privat/pension eller små hoteller, så de ca 235 kilometer (ca 12. dages vandring) fra Porto til Santiago de Compostella er vinteregnet.
(Herunder et forårsbillede fra Camino Portugues.)


                             I går, torsdag, kom der 35 pilgrimme ind til Santiago - ikke mange, men nok til at skabe pilgrimsliv på jakobsvejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar