lørdag den 24. januar 2015

Ballade om hvor stien på Camino del Norte skal være

Præsten Ernesto Bustio har lavet sin egen organisation " 'Defensa del Espirítu del Camino' 
Der er opstået splid i Cantabria ( Kantabrien ) om, hvor præcis Camino del Norte (Nordruten) skal gå. På en lille afmærket afstikker på Camino del Norte har den meget karismastiske katolske præst, Ernesto Bustio, lavet et herberg i sit fødehjem, hans forældres gamle gård. Ernesto Bustio er lidt af en institution på Camino del Norte, og langt de fleste pilgrimme lægger deres vej forbi hans hus i Guemes. Pilgrimmene bor hos præsten, der har et stort og meget veldrevet herberg, inden etapen før den større by, Santander.
Nu har delstatsregeringen i Cantabria søgt om at komme på Unescos verdensarvsliste med Camino del Norte, ligesom tidligere Camino Francés er blevet officiel verdensarv. Men det betyder siger delstatsregeringen, at de små "varianter" på jakobsvejen skal fjernes, herunder den lille variant/omvej forbi Guemes.
Det har fået præsten, Ernesto Bustio, til at lave organisationen, 'Defensa del Espirítu del Camino' (forsvar for Caminoens spiritualitet), hvor han svarer igen, fordi delstatsregeringen vil fjerne hans herberg fra selve ruten. Ernesto Busdtio har allerede fået flere tilhængere, som støtter hans bestræbelser, og de kræver nu en dialog om den kommende fastlægning/omlægning af Camino del Norte.
Herunder forskellige billeder fra Ernesto Bustios herberg,, som i øvrigt kan anbefales enhver, der vil gå Camino del Norte. Det er pater Erbesto Bustio øverst.I går kom der 41 pilgrimme ind til Santiago

Ingen kommentarer:

Send en kommentar