onsdag den 28. januar 2015

Der Weg ist das Ziel - Vejen er målet

Pilgrimsudstilling i Erfurt i Thüringen med dansk islæt.

For pilgrimme der skal til Sydtyskland i vinterferien., er det måske værd at lægge vejen forbi delstatshovedstaden i Thyringen, Erfurt, der har besøg af en spansk fotovandreudstilling , Miradas en el Camino de Santiago, (Øjeblikke langs Jakobsvejen) samtidig med at de viser deres egen tyske Via Regia udstilling, en 700 kilometer lang vandrerute (kongevejen), der går fra Gölitz (øst fra Dresden på grænsen til Polen) til Mainz (mellem Franfurt og Luxembourg), der var en af de traditionelle middelalder pilgrimsveje til Santiago de Compostella.                                                 (Tine Harder, fotograf)
Den spanske fotoudstilling, der alene har billeder fra Camino Francés, består af billeder af nogle af Europas bedste fotografer med bl.a. dansk islæt, idet den den danske fotograf Tine Harder er repræsenteret med billeder. De øvrige fotografer er Delmi Alvarez, Fernando Bellas, Tino Martinez, Javier Teniente, Xulio Villarino, Tino Viz, Cristina de Middletown, Hana Jakrlova, Rita Newman, Chris Erlbeck, Katja Lösönen, Eva Persson og Signe Raikstina.
Den anden del af udstillingen om Jakobsvejen Via Regia er lavet af den tyske pilgrim og fotograf, Werner Stüber, der selv har gået de lidt over 700 kilometer af Via Regia og fotograferet undervejs.
Udstillingen har åben hver dag - mandag til fredag - til og med den 20. februar under overskriften Der Weg ist das Ziel – Der Jakobsweg und die Via Regia. Måske var det en ide, hvis nogen kunne få sådan en udstilling til Danmark.

I går kom der 25 pilgrimme til Santiago.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar