fredag den 2. januar 2015

Restaureringen af Katedralen i Santiago fortsætter til 2021

Den spanske centralregering har bevilget yderligere 17 millioner euro til restaureringsarbejdet.
De pilgrimme, der i de kommende år vandrer til Santiago, kommer til at vende sig til, at en stor del af Katedralen vil være indhyldet i plastik. Steder i katedralen vil være lukkede og hele området vil være præget af håndværkerne. Katedralen, der har over 2½ million kirkegængere om året, vil fortsat være under restaurering de næste 6 år, idet den spanske centralregering i Madrid nu har bevilget 17 millioner Euro til arbejdet, der ventes at komme til at koste i alt 30 millioner Euro.

Indtil videre har arbejdet primært drejet sig om de to tårne, ligesom der er konstateret utætheder i den store kuppel, som endnu ikke er istandsat.
Lokalregeringen i Galicien har prompte takket centralregeringen i Madrid ved at udpege Spaniens premierminister Mariano Rajoy til ambassadør for "honor y vitalicio del Camino de Santiago" i 2015.
En ære der bl.a. tidligere er overgået den spanske fodboldtræner Vicente del Bosque og den spanske kong Philip den 6.
Det vakte opsigt i august i 2014, da den tyske forbundskansler Angela Merkel og den spanske regeringscchef Mariano Rajoy sammen gik de sidste 6-7 kilometer af Jakobsvejen til Santiago, hvor de begge fastslog Jakobsvejen som et vigtigt monument for Europas fælles kulturarv. I 2014 har næsten 15.000 tyskere gået pilgrimsfart til Santiago. Der skal være valg til parlamentet i Madrid her i 2015.Ingen kommentarer:

Send en kommentar