torsdag den 20. oktober 2016

Væggelus flere steder på Camino del Norte ?????

På - især engelsksprogede - pilgrimshjemmesider advares der lige nu om væggelus flere steder på Camino del Norte.
Undertegnede har fra midten af september i år og 10 dage frem gået af Camino del Norte fra Bilbao til, der hvor Camino del Norte har en afstikker til Camino Primitivo, som jeg valgte at tage. Jeg konstaterede ikke væggelus undervejs, men kan af engelske (og delvis også tyske) hjemmesider forstå, at der er problemer flere steder på Camino del Norte, faktisk også et af de herberger, hvor jeg selv overnattede.
De herberger, der nævnes, er: Comillas, Albergue de Peregrinos La Peña; San Vicente de la Barquera og Colombres. Observationerne af væggelus ser ud til at have fundet sted fra sidste halvdel af september til starten af oktober. Jeg boede selv i San Vincente, som jeg forlod, da de første var på vej ud af døren, tidligt om morgenen, uden at have mødt pilgrimme med bid.
Her et indlæg på nettet fra den 24. september fra en engelsksproget pilgrim, om et ophold i Albergue de Peregrinos La Peña :
I stayed there on 13th september. There were bedbugs. I killed 29. A german lady sleeping next to me got bitten very badly. Her feet were swolled the next day. I left a message with all killed bedbugs on the hospitalero desk. There was a previous message hidden below some magazines. I talked to many pilgrims who stayed there and got bitten really badly. The corners of the big dorm were reported to be taped over with bedbugs underneath. I heard that one night someone even called the police. The hospitalero was reported not to care much. We have seen hospitalera carrying around a bug spray but she didn't alert anyone.
So yeah, this albergue has problems. Some bad reports also came from the next two albergues, in San Vicente de la Barquera and Colombres.
På Camino Primitivo, som jeg efterfølgene gik fra den 27. september, så jeg en tysk pilgrim med en hel del indsægtbid. Jeg havde svært ved at se, om det var de små halvgiftige edderkopper eller om, det var væggelus. Selv fik jeg ingen bid.
Jeg har et antivæggelusprogram, som jeg tidligere har nævnt her på siden. Jeg aner ikke om det hjælper, men indtil videre er jeg aldrig blevet bidt, og jeg har aldrig haft væggelus med hjem fra en pilgrimsvandring.
1) Når jeg ankommer til et herberg ser jeg ALTID efter æg under madrassen på den seng, jeg vælger - eller som jeg har fået tildelt af hospitaleros. Er der små sorte æg. Indtil videre har jeg ikke fundet nogen.
2) De steder, hvor der er IKKE er engangspapirlagner, lægger jeg mit eget silkelagen på madrassen med indbygget hovedpudebetræk. Altid med samme side opad.
3) Hvis der findes antivæggelusspray på herberget ( og det gør der temmelig tit), får madrassen og rygsækken lige en tur. (Jeg spørger efter spray og faren for væggelus hos hospitaleros'en)
Og som sagt indtil videre ingen bid.
4) Ved hjemkomsten har jeg et kæmpeprogram. Alt tøj, samt sovepose, rygsæk o.s.v. sorteres i sorte plastikposter, der lukkes tæt. Det sker udenfor i underbukser uanset vejret. Dernæst ryger alt tøj, der kan tåle 60 grader i vaskemaskinen. Sovepose, rygsæk, silkelagen m.m. ryger i fryseren ved minus 16 grader i 3 døgn, før de vaskes ved normalt gradeantal.
Er jeg for hysterisk - måske. Men indtil videre har jeg ikke set spor af væggelus hos mig selv - kun hos medpilgrimme.
Opdateret 20 oktober kl 20,15 med nok en engelsksproget meddelelse om væggelus. Denne gang på Camino Frances lige før Jernkorset. Meddelelsen om væggelus er hentet på denne hjemmeside. https://www.caminodesantiago.me/community/, hvor du kan læse følgende: Bed bugs Foncebadon Albergue Roger de Lauria
Stayed here on 19 October. The hosts were superb. Very friendly and lovely food.
Unfortunately the rooms were not clean and the bed sheet and pillow cases looked used.
I came back from dinner and the nice host was checking the sleeping bag of another Pilgrim who was on the bunk above me. I did not realise what was going on. The Pilgrim did look a bit unkempt.
The moment I got into bed I started scratching. In the morning I noticed the unkempt Pilgrim in the bunk above me had welts all over him.
When we stopped walking today My back was covered in welts and bites.
We have done 5 Caminos and I have had a few small bed bug bites before. This is the worst case of bed bugs and unfortunately now it is only private rooms for me from now on.
The Albergue is the first Albergue on the right hand side as you enter Foncebadon . I phoned the owner to let him know.Ingen kommentarer:

Send en kommentar