onsdag den 26. oktober 2016

Flere religiøse tilbud i Santiago

Pilgrims-høj-sæsonen er ved ebbe ud, men der kommer stadig pilgrimme ind til Santiago de Compostela hver dag. Her slut oktober under 1.000 pilgrimme daglig mod over 2.000, da pilgrimssæsonen var på sit højere i år. 2016 bliver nok et rekordår, hvad angår antallet af pilgrimme.
Aldrig har der gået så mange pilgrimme til Santiago, som i 2016. Inden året rinder ud, vil omkring 275.000 pilgrimme - eller mere - have meldt sig på pilgrimskontoret i Santiago for at få et compostella (bevis for pilgrimsfærden).
Og 2016 blev også året, hvor der i katedralen og i kapellet i det nye pilgrimshus dagligt har været et væld af religiøse tilbud til pilgrimmene. Der er seks daglige messer på spansk, hvoraf de to 12.00 og 19,30 er pilgrimsmesser, oftest for mere end fulde huse, så mange pilgrimme må stå op. Dernæst har der været en række messer daglig på flere forskellige sprog: tysk, fransk, engelsk, polsk, italiensk, samt lejlighedsvis på protugisisk, koreansk og japansk. Der har desuden hver aften i kapellet i pilgrimshuset været aftensang/bøn som i klostret Taize i Frankrig - dog ikke på fransk, men på spansk og engelsk. Dernæst har jesuiterne budt på daglige aftenandagter i Augisterkirken specielt for pilgrimme, ligesom der har været særlige tilbud om fælleskomsammen for henholdvis både tysk-, engelsk- og fransksprogede pilgrimme. Man kunne næsten savne, at de skandinaviske katolske bispedømmer gik sammen om et tilbud til de tilsammen over 4.000 danskere, svenskere og nordmænd, der er gået til Santiago i år.
Herunder to billeder.
1) Pilgrimskøen før 12.00 messen en helt almindelig lørdag i oktober.
2) En lille gruppe pilgrimme til den daglige tyske 8,00 morgenpilgrimsmesse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar