onsdag den 19. oktober 2016

Napoleonsruten lukker 1. november til 31. marts.

For andet år i træk er det ikke muligt for vinter-pilgrimme, der går fra Saint Jean Pied de Port at gå over Leopoder. De skal ta' Valcarlosruten.
For andet år i træk har de spanske myndigheder i fællesskab med de franske besluttet at lukke den meget populære pilgrimsrute over Leopoder i Pyrenæerne, den såkaldte Napoleonsrute. Ruten, der hvert år bruges af omkring 70.000 pilgrimme, lukkes fordi rigtig mange pilgrimme kom galt afsted i bjergene i vinteren 2014/15, hvor helikoptere, snescootere og gående redningsmandskab måtte afsted over 70 gange for at redde pilgrimme ned fra bjergene. Flere var gået over i tåge, snevejr eller i så høj sne, at stierne var umulige at se. Derfor forbudet. I den seneste vinter 2015/16 trodsede flere pilgrimme forbudet, og et brasiliansk par blev hentet ned, da de kom galt afsted og til alt held klarede den med livet i behold, men med kvæstelser bl.a. et brække ben. Det kom bag på brasilianerne og andre pilgrimme, at de kom til at betale hele redningsaktionen, der bl.a. omfattede fuldløn til 12 reddere.
Altså myndighederne mener det alvorligt. Skal du gå pilgrimsvandring af Camino Frances i vinter fra Saint Jean Pied de Port, må du kun tage Valcarlosruten, der går tæt på den lille asfalterede landevej over Pyrenæerne, og hvor der er bebyggelse; og iøvrigt også barer og overnatningsmuligheder undervejs. Lukningen gælder fra 1. november til og med 31. marts. Altså 5 måneder.
Her den officielle meddelelse om lukningen, men på spansk:
Oficial de Navarra Número 138 de 17 de julio de 2015: RESOLUCIÓN 152/2015, de 1 de julio, por la que se establecen medidas de restricción de paso por la variante este del Camino de Santiago en su primera etapa, a la entrada por Navarra, desde el 1 de noviembre, hasta el 31 de marzo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar