mandag den 24. oktober 2016

Pilgrimstræf i København nu på fredag

Så mødes en mindre gruppe pilgrimme igen med dem, der planlægger eller overvejer en tur på en af Caminoerne sydpå.
Efterårets pilgrimstræf finder sted på fredag, den 28. oktober i Sankt Ansgar kirke i Bredgade i København. Der er pilgrimsmesse med sognepræsten i Sankt Ansgar, Daniel Nørgaard, kl. 17.00 i selve kirken med efterfølgende pilgrimssamvær i menighedssalen. Daniel Nørgaard har i efteråret gået af Via Francigena i Italien ( den middelalderlige pilgrimsrute mod Rom), mens andre pilgrimme, der har meldt sig til træffet på fredag, i indeværende år har gået af Camino Portugues, Camino Frances, Camino del Norte og Camino Prtimitivo.
Vi spiser lidt aftensmad sammen undervejs, så arrangørerne vil - af hensyn til indkøb - gerne have en tilmelding på jakobsvejen@gmail.com. Alle er velkommen.
Bag arrangementet står en uformel pilgrimsgruppe, der mødes et par gange om året ( forår og efterår), hvor der udveksles erfaringer fra pilgrimsvandringer rundt i Europa.
Der vil være pilgrimme tilstede, der har gået i både Spanien, Italien, Frankrig, Tyskland og Østrig af såvel diverse Jakobsveje mod Santiago, samt af de forskellige pilgrimsruter i Italien.
Det er under mødet muligt at købe pilgrimspas/credential til alle jakobsveje/caminoer. Pilgrimspas til pilgrimsvandring i Spanien kan som hidtil også købes via Katolsk Forlag www.katolskforlag.dk eller via foreningen af Santiagopilgrimmes hjemmeside, ligesom det på mange af pilgrimsruterne er muligt at købe pilgrimspas i startbyerne f.eks. i Saint Jean Pied de Port (Camino Frances).
Her et billede af to spanske pilgrimme på Camino del Norte i september i år. Flere steder på Camino del Norte (også kaldet kystruten) fragter små både pilgrimmene over fjordene, der skærer sig ind i Den nordspanske Kyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar