tirsdag den 25. oktober 2016

Så er nok en pilgrimsrekord slået.

Pilgrimskontoret i Santiago meddeler, at man den 22. oktober i år nåede over de 262.515 pilgrimme, der i alt kom til Santiago i 2015.
2016 bliver - som forudset - nok et rekordår, når det gælder antallet af Jakobspilgrimme. Ved middagstid, lørdag den 22. oktober, blev antallet af pilgrimme for hele 2015 passeret, og selvom højsæsonen for pilgrimme nu er forbi, kommer der stadig et sted mellem 700 og 900 pilgrimme ind om dagen. Det betyder, at der i indeværende år vil være kommet over 270.000 pilgrimme ind til Santiago, når nytårsklokken ringer. Pilgrimstrenden har ikke toppet, selvom der i indeværende år er et stykke vej op til den årlige stigning på omkring 10 %, der har været almindelig i de seneste år.
Spanierne udgør nu for andet år i træk under halvdelen af det samlede antal pilgrimme. Pr. 22 oktober var ca 45 % af alle pilgrimmene fra Spanien, mens 55 % fordelte sig på 168 forskellige nationer. Flest italienere, derefter Tyskland, USA, Portugal, Frankrig, Irland, UK, Australien, Canada, Brasilien , Sydkorea, Polen, Holland, Danmark og México. Hvis man målte i forhold til indbyggertal ville Danmark faktisk være væsentlig højere på listen kun overgået af Spanien, Irland og Portugal.
Der er er ikke de store forskydninger i de forskellige spanske caminoer/jakobsveje's popularitet med en undtagelse, nemlig, at Via de la Plata som den eneste rute synes at stagnere fuldstændig. For få år siden lå Via de la Plata nr. 3 eller 4 med stort set samme antal pilgrimme som Camiño del Norte. Her tallene opgivet af pilgrimskontoret: Camiño Francés: 165.934 ; Camiño Portugués: 49.746; Camiño del Norte 16.566; Camiño Primitivo 11.488; Camiño Inglés 9.278, Vía de la Plata 8.504.
Der har flere udtalelser om, at tallene for flere af ruterne ikke er præcise. F.eks hedder det sig, at de der går vinterruten Camino Inverno ofte bliver sat under Via de la Plata, og at pilgrimme, der tager Camino Primitivo efter først at have gået på Camino del Norte tælles som Camino del Norte.
Hvad der er rigtig og forkert her, har jeg overhovedet ingen anelse om, men i følge pilgrimskontorets statistik er der meget få på vinterruten/Camino Inverno igen i år, nemlig kun 265 ialt til og med den 22. oktober.

Efter de seneste års store stigning i antallet af pilgrimme på Camiño Portugués, ser det ud til at være Camiño del Norte's tur. Her et billede fra sidstenævnte rute taget i september i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar