torsdag den 16. februar 2017

Vinter-caminoen gør klar til næste sæson !

Borgmestrene langs Camino de Invierno ; Vintercaminoen, forsøger nok engang at skaffe flere penge til herberger og forbedring af pilgrimsstien.
De seneste års forsøg på "at lokke" nogen af de ca 6.000 pilgrimme, der går i december, januar og februar til at tage en altertiv pilgrimsrute uden om "indgangsbjergene" til Galicien ved o Cebreiro, ser ikke rigtig ud til at have virket. I 2016 blev Camino de Invierno anerkendt som en pilgrimssti, og kommuner og menigheder, samt enkelte private langs ruten er begyndt at sørge for overnatninssteder, så det skulle være på plads, men lige lidt synes det at hjælpe på populariteten.
Her i slutningen af februar mødes borgmestrene langs Camino de Invierno for at drøfte mulighederne for at afsætte flere penge til at gøre ruten mere attraktiv, så den næste vinter får et stigende antal pilgrimme. Der er stor uenighed om, hvor mange der egentlig går på ruten. De officielle tal fra Pilgrimskontoret i Santiago denne vinter viser, at der var 8 pilgrimme i november, 7 i december og 12 i januar. Den lokale pilgrimsforening, Vintercaminoens venner, fortæller, at der går langt flere, uden at der angives noget antal. De siger, at det er pilgrimskontoret i Santiago, der sætter vinterstispilgrimmene i en forkert rubrik, fordi de kommer ind i Santiago af Camino Sanabres, og at de derfor opføres i statistikken, som om de gik af Via de la Plata. Lyder det indviklet, så her forklaringen. Langt de fleste pilgrimme, der går af Via de la Plata, skifter før Santiago til Camino Sanabres og går ind over bjergene fra syd til Santiago. Camino de Invierno rammer ligeledes Camino Sanabres før Santiago, således at pilgrimme fra Via de la Plata og Camino de Invierno overnatter de sidste etaper på de samme herberger. Derfor skulle der gå flere pilgrimme af Camino de Invierno end de officielle tal siger. De opføres bare forkert i statistikken.
Uanset hvad, I morgen, den 17. februar, mødes borgmestrene langs ruten for at se, hvad de kan gøre for at gøre ruten mere populær, og hvilke steder de kan hente flere penge til projektet efter at Vintercaminoen er blevet ophøjet til officiel pilgrimsrute.
Det har været rigtig koldt og megen sne i Nordspanien i år. Det har dog ikke fået pilgrimmene til at blive hjemme, især mange Sydkoreanere har været på Camino Frances, og imodsætning til de seneste år har beretningerne om Sydkoreanske pilgrimme, der er faret vild og hentet forkomne ind fra vinterkulden, været væsentlig mindre. Ved siden af her et billede fra o Cebreiro denne vinter, som ligger på den direkte vej til Santiago af Camino Frances.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar