torsdag den 9. februar 2017

Hvor mange penge skal jeg bruge på en Camino ?

Jeg kan se på brugen af www.jakobsvejen.dk, at der er en del af "hjemmesidegæsterne", der forbereder Caminovandring i øjeblikket.
Til jer der skal afsted på Caminovandring i foråret, vil jeg forsøge, så godt jeg kan at svare på de spørgsmål, der melder sig. Over 2.500 danskere gik af en af jakobsvejene/camino'erne til Santiago de Compostela i fjor, og selvom mange af dem formentlig har taget turen før, kommer der stadig nye danskere på stien hvert år.
Her på siden får I en del "ikke-helt-præcise" svar på de spørgsmål, der stilles. Men jeg håber, at I kan bruge mine erfaringer inden i selv drager af.
Hvad koster det, lyder et gengangerspørgsmål. Jeg har netop opdateret rubrikken Praktiske oplysninger her på siden angående dette spørgsmål, men her lidt tilskudsinformation:
Prisen er meget forskel alt efter, hvor man går. Jeg beregnede selv 30 euro i døgnet, da jeg i fjor gik pilgrimsvandring i Portugal og Spanien, og det holdt. Jeg regner med samme udgift pr. dag i år. Dertil kommer transport til og fra pilgrimsvejen. Det er min plan at tage første del af Via de la Plata her i foråret fra Sevilla til Salamanca (ca 500 km). Jeg flyver til Malaga med SAS ( 619 kr.), og derfra straks med bus til Sevilla ( ca 20 Euro), hvor første nat er i et simpelt værelse via booking.com, som er beliggende tæt på Katedralen. Der er også vandrehjemslignende steder i byen til en billig penge. Hjemturen foregår med bus fra Salamanca, direkte til Madrid Lufthavn ( ca 26 Euro), hvorfra turen går med Norwegian hjem ( 774 kr - SAS flyver ikke længere fra Madrid). Jeg køber altid billigste flybillet med ruteselskab (og da jeg har stok med, skal bagagen altid indleveres, hvilket er inkluderet i ovenstående priser). Jeg går altid uden om selskaber som Ryan Air. Al transport bliver denne gang under 2.000 kr, men hvor meget præcist ved jeg ikke endnu. Jeg har mødt pilgrimme, der går i Portugal og Spanien med et budget på både under og over 30 Euro pr. dag. Så prøv selv at lægge et budget, når du kender udgifterne til transport til og fra "Caminoen".
En mindre gruppe af såvel erfarne som nye pilgrimme har sat hinanden stævne ved et Pilgrimstræf i Sankt Mariæ Kirke på Frederiksberg i København, fredag den 17. marts kl. 17.00, hvor vi denne gang har aftalt, at snakken skal gå om den mere praktiske side af pilgrimsvandringen. Her er det muligt at få forskellige erfaringer på diverse spørgsmål. Alle er velkomne. Af hensyn til planlægningen vil vi gerne have tilmeldinger. Det kan ske her til denne hjemmeside på e-mail-adressen jakobsvejen@gmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar