søndag den 26. februar 2017

Forårshelligdage på Caminoen !

Der er virkelig gang i forberedelser til forårets pilgrimsvandring i Spanien. Hvad betyder helligdagene for pilgrimme ?
Herunder en - måske ufuldstændig - liste med vigtige helligdage i foråret, for de af jer der skal gå i Spanien. Når det gælder påsken og ferierne efter påskesøndsag er det identisk i Portugal og Spanien.

19:03:17 Día del padre (kun i nogle regioner, på Camino Frances i Navarra - festdagen for Sankt Josef, Marias mand)
25.03.17 Anunciación (Maria bebuddelse, er ikke fast fridag alle steder)
13:04:17 Jueves Santo (Navarra, Castilla, Galicia), Skærtorsdag - er ikke helligdag på samme måde som i DK. Butikker har åbent.
14:04:17 Viernes Santo (Navarra, Castilla, Galicia) Langfredag. Som skærtorsdag, men der kan være lokale optog.
16:04:17 Domingo de Pascua (Navarra, Castilla, Galicia)
17:04:17 Lunes de Pascua (Navarra) Påskesøndag og påskemandag er den egentlige start på påsken, der begynder lørdag aften med messer i alle kirker. I modsætning til i Danmark holder spanierne ( og andre sydeuropæiske lande ) påskeferie fra påskesøndag og en uge eller to efter. Det betyder, at der kommer mange ekstra på pilgrimsstierne. Man møder ofte pilgrimme, der tager en uge af en rute ( f.eks. Camino Frances eller Camino Portugues) hvert år, og så året efter fortsætter, hvor de sluttede året før. Mange begynder påskemandag. En del går i mindre grupper af venner eller hele familier sammen. Det kan betyde større pres på herberger - specielt i ugen efter påskesøndag.
23:04:17 Día de San Jorge (Castilla) + Día de Castilla og León/Fiesta de Comunidad.
24/04/17 Fridag i dele af Nordspanien( Da Sankt Jørgens/Georgs dag og Fiesta de Comunidad falder på en søndag har lønmodtagere og andre fri dagen efter. Man skal beregne, at meget er lukket på store dele af Camino Frances)
01:05:17 Día del Trabajo (Navarra, Castilla, Galicia) Arbejdernes internatinale festdag, akkurat som i DK
Store Bededag (den 12. maj) kendes slet ikke i Spanien og Portugal, og Kristi Himmelfart (den 25. maj) er IKKE fridag, som her i landet. Det er derimod Maria Himmelfart, den 15. august.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar