onsdag den 15. februar 2017

Borgmesteren i Melide skælder ud !

Borgmestre er stolte over at være pilgrimsbyer langs Caminoer i Spanien.
En af de store menneskelige oplevelser ved at gå pilgrimsvandring i Spanien af en af de mange Caminoer er den hjælpsomhed og stolthed over Camino de Santiago, man undervejs møder hos naboer til pilgrimsstien. Undertegnede har flere gange mødt denne hjælpsomhed og glæde over at bo langs Caminoen: Men ind imellem undrer man sig over, at det bare kan blive ved. På nogle af stierne passerer der flere tusind pilgrimme hver dag i højsæsonen, og det er ikke alle pilgrimme der lige "pilgrimsagtige" - nogle smider papir, bruger haver som toilet, sviner på anden måde eller mener ligefrem, at det er "lovligt" at tage frugt eller andet spiseligt i folks haver langs Caminoen.
Men selv om der altså er pilgrimme med uopdragen adfærd, synes det kun at ændre adfærden hos meget få spaniere. Og nu kan jeg læse i Galiciske lokalaviser, at borgmesteren i den meget besøgte pilgrimsby Melide ca 55 - 60 km før Santiago på Camino Frances, er vred. Ikke på pilrimmene, men på pilgrimskontoret i Santiago, fordi Melide ikke længere er sat på de små kort, man kan finde på de pilgrimspas, som pilgrimskontoret har udstedt og solgt til bispedømmer, pilgrimskontorer, herberger m.m.
Det må være en fejl, siger borgmester Dalia Garcia Couso, i følge dagbladet el Correo Gallego og denne fejl må udbedres hurtigtst muligt, når der laves nye oplag.
Melide er af mange pilgrimme kendt som "blækspruttebyen", idet denne bys blæksprutterestauranter går for at være Spaniens bedste. Og til de pilgrimme her i landet, der det seneste års tid, har købt deres pilgrimspas via Katolsk Forlag eller Sankt Ansgar Domkirke, kan jeg oplyse, at Melide er med på kortet over de forskellige pilgrimsruter ind til Santiago. Fotoet her ved siden er et lille afsnit af et pas, hvor Melide ikke er med. Meliede skulle have været sat mellem Palas de Rey og Arzua.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar