lørdag den 4. februar 2017

Pilgrimme i middelalderen !

Schweizisk Radio "genopliver" middelalderens pilgrimsrejser.
Middelalderen var ikke spor sort - tværtimod, mener en del middelalderforskere, og med den indstilling tager Schweizisk Radio og Fjernsyn (på tysk) lytterne med på en sommertur, der handler om pilgrimsvandring mellem tidligere og nuværende pilgrimsmål i Schweiz.
Under overskriften: Pilgern wie vor 500 Jahren. ( Pilgrimme som for 500 år siden) kan du se og læse mere på denne hjemmeside: http://www.srf.ch/radio-srf-1/radio-srf-1/pilgern-wie-vor-500-jahren-mit-ralph-wicki-jetzt-anmelden
Her baggrunden for programmet i min oversættelse:
Pilgrimsrejser gav middelaldermennesket; rige, fattige, unge og gamle, mulighed for at rejse og opdage det ukendte. I dette program rejser en lokal kendis ud som pilgrim til fods gennem Schweiz. og prøver at gå i middelaldermenneskets fodspor. Han skal forsøge at finde den middelalderlige gæstfrihed, og den rute han går skal bringe ham til forskellige "hellige" steder i Schweiz. Turen er et eventyr, der kræver fysisk kondition og nysgerrighed for at opleve middelaldervejen på en ny måde. Pilgrim som 500 år side: enkelt udstyr, beklædning af tiden, selv finde mad og logi for natten, og undervejs finde sin indre pilgrim.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar