onsdag den 22. februar 2017

Opdateret overnatningsliste på Via Francigena

Det bliver nemmere og nemmere at gå pilgrimsvandring i Italien.Der findes både gode guides og hjemmesider med overnatningssteder.
Barmhjertighedens år har for alvor sat gang i Via Francigena som altertiv og supplement til de mange jakobsveje i Spanien og andre steder i Europa. Jeg har desværre ikke tal eller statistik på, hvor mange der går, men meldinger fra pilgrimme, der har gået på ruten, lyder, at man jævnligt møder andre pilgrimme, og at der tit er pilgrimsliv i kloster eller herberger undervejs. Her får du hjemmesideadressen til en opdateret liste med overnatningssteder fra Bernhardspasset til Rom. Ruten fortsætter faktisk videre til Brendisi (hvor det faktisk er muligt at sejle via Grækkenland til Haifa, hvorfra man skulle kunne gå til Jerusalem.) Derfor er der nu lavet en liste med overnatningsmuligheder Rom - Brendesi, som kan fås på samme hjemmeside: http://www.viefrancigene.org/en/resource/blog/Webmaster/accoglienza-pellegrina-e-turistica/
Det er nu muligt at vælge mellem flere trykte guides til Ruten fra San Bernhard (i Schweitz) til Rom. Denne hjemmeside redaktør foretrækker stadig det tyske forlag Rother Wanderführer, hvor det er muligt, og det er det på Via Francigena.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar