mandag den 6. februar 2017

En etbenet pilgrim går 1.600 km !

Fransk pilgrim med kunstigt ben går hundredevis af kilometer jakobsveje ved hjælp af krykker og med max 2 km i timen.
Gæstfrihed og solidaritet, nærvær og broderkærlighed er kendetegnet for vandring af jakobsvejene, skriver den franske pilgrim, Nicolas de Rauglaudre, i sin bog om "En etbenet på vej til Santiago" - en dagbog ud over det sædvanlige. Det er den franske pilgrimshjemmeside, http://www.pelerin.com/Pelerinages , der gengiver denne helt utrolige historie, om en etbenet pilgrim, der har taget hele turen fra Le Puy i Frankrig til Santiago på 106 dage, ialt 1540 kilometer, siger Nicolas de Rauglaudre, hvilket undertegnede mener er i underkanten, idet omlægninger af pilgrimsvejen de seneste fem - ti år formentlig betyder, at denne strækning nærmer sig 1.600 km. Men det gør kun bedriften endnu større.
Nicolas de Rauglaudres største problem var vabler på hænderne, fordi krykkerne sled i håndfladerne. Han bar 13 kilo på ryggen, og har flere gange undervejs sovet i det fri, fordi hans langsomme tempo betød kortere dagsetaper, og dermed ingen herberger.
(Her et billede af Nicolas de Rauglaudre med malet kunstig ben, krykker og rygsæk) I dagbogen fortæller Nicolas de Rauglaudre bl.a. om en aften, hvor han udmattet og træt måtte stoppe i 1200 meters højde, men han mistede aldrig modet, selvom han var træt og på grænsen af, hvad han kunne. Jeg stoppede hver 100 m; Jeg var udmattet, jeg følte mig dårlig,og lagde mig til at sove, men næste morgen ... Pludselig kom solen over et hav af skyer. Markerne råbte "Ho! Ha!" ; fugle og fårekyllinger blev sluppet løs som på kommando. Det var opmuntrende at føle en større verden end en selv, og pludselig havde jeg kræfter til at komme videre.(Min oversættelse)
Vil du læse videre om denne helt fantastiske pilgrimstur, kan du finde mere på blogggen: http://blog.nicolasderauglaudre.net/chemin-de-compostelle/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar