fredag den 24. februar 2017

"Luksuspilgrimme" får mere hjælp på Camino del Norte

De pilgrimme, der ikke bærer rygsækken selv, og som gerne vil bo på eget værelse undervejs, får nu bedre muligheder på Camino del Norte.
I de to spanske regioner, Cantabrian og Asturien, er 30 hoteller i følge hjemmesiden lainformacion.com i gang med at lave et samarbejde, der vil være en hjælp til de pilgrimme, der af den ene eller andet grund, gerne vil have bagagetransport og eget værelse undervejs. Pilgrimme, der går fra hotel til hotel uden bagage, kaldes ofte - misvisende - for Luksuspilgrimme af de "rigtige pilgrimme", underforstået dem, der går fra herberg til herberg med egen rygsæk. På flere af de spanske jakobsveje har postvæsnet i dag en - efter sigende - meget effektiv bagagetransport, hvor det er nemt at tilmelde sig via nettet, men hvor man selv sørger for overnatning og oplyser, hvor bagagen skal afleveres. Initiativet, der nu gennemføres på en stor del af Camino del Norte, har til formål at lave en slags "færdigpakket" pilgrimstur, hvor hotellerne langs ruten sørger for både bagage, overnatning og mad. Det er de to hotelorganisationer, Asociación de Empresarios de Hostelería de Cantabria (AEHC) og OTEA Hostelería, samt turistorganisationen i Asturien; Turismo de Asturias, der står for den nye service.
Camino del Norte havde sammen med "aflæggeren" Camino Primitivo den langt største procentvise stigning i antallet af pilgrimme i 2016, og havde henholdsvis 17.312 (Camino del Norte) og 12.098 (Camino Primitivo ) pilgrimme, der gik til Santiago i fjor. Det er alene Camino Frances med 176.329 pilgrimme og Camino Portugues med 52.190 pilgrimme, der er mere populære.
Hvis du har brug for mere viden om det nye initiativ på Camino del Norte, vil jeg anbefale, at du via nettet retter direkte henvendelse til Turismo de Asturias på https://www.turismoasturias.es/ , hvor de i følge hjemmesiden skulle kunne kontaktes på flere europæiske sprog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar