fredag den 31. marts 2017

Flere nye herberg på Camino Portugues

Op til pilprimssæsonen i år åbner der stadig flere herberg på de mest benyttede ruter mod Santiago, både kommunale, kristne og private.
Forleden var der pilgrimsfest på Camino Portugues ca 8 km før før Santiago i forstaden Milladoiro. Tidligere var sidste herberg før Santiago på denne rute det kommunale herberg i Theo ca 15 km før Katedralen, hvor der ofte i højsæsonen er fyldt til sidste seng/madras og lidt mere til. Det er den lokale pilgrimsforening, la Asociación de Amigos do Camiño Portugués en Ames e Teo, der står bag det nye herberg, som blev indviet efter alle kristne skikke, da monseñor Julián Barrio, ærkebispen fra Katedralen i Santiago med vievand velsignede dette nye pilgrimsovernatningssted. Og herberget i Milladoiro er ikke det eneste nye herberg på Camino Portugues, der især på strækningen fra Porto til Santiago af både kystlinien og centralruten, samt diverse små afstikkere, har oplevet et sand boom i antallet af pilgrimme de seneste få år. Og her efter påske begynder pilgrimssæsonen for alvor, hvor op til flere hundrede pilgrimme stigende til over 2.000 senere i sæsonen vil gå ind mod Katedralen i Santiago hver eneste dag. I fjor gik 52.138 pilgrimme af Camino Portugues og gennem Milladoiro, der er et meget godt eksempel på den helt fantastiske pilgrimsånd, der er langs pilgrimsruterne i Portugal og Spanien.
En gruppe lokale pilgrimme går sammen, danner en forening, finder finansiering til et herberg, som de sætter i stand og selv driver ved frivillig arbejdskraft, og hvor en seng enten koster 5-6 euro til driften eller, hvor herberget alene drives ved frivillige bidrag fra de pilgrimme, der lægger deres vej forbi. Her i Milladoiro er det den lokale præst i byen, José Manuel Guldrís fra kirken San José de Milladoiro, der står bag initiativet til både pilgrimsforening og herberg. Han oplyser, at 9.255 pilgrimme i løbet af 2016 har aflagt et besøg i det lille kapel, Capilla de la Magdalena, tæt på det nye herberg, og at en stor del af disse andagtssøgende pilgrimme har givet udtryk for, at det ville være en god ide med et herberg på Camino Portugues mellem Theo og Santiago. Denne historie, som er meget typisk for pilgrimslivet langs Caminoerne, er hentet på revistaecclesia.com .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar