fredag den 24. marts 2017

Retsagen mod den formodede pilgrimsmorder i gang

Her knapt to år efter mordet på den amerikanske pilgrim Denise Thiem er retsagen mod hendes formodede morder begyndt i Leon. Anklagemyndigheden kræver 25 års fængsel.
Den 5. april 2015 gik den 41 årige pilgrim Denise Thiem fra Arizona i USA til påskemesse i Astorga på Camino Frances på vej mod Santiago. Andre pilgrimme så hende efter messen, men derefter var der ikke spor efter hende. Først næsten et halvt år efter arresterede politiet en 40 årig spansk mand, der vekslede amerikanske dollar i en bank, hvor en påpasselig bankansat faldt mistanke til ham og tilkaldte politiet.
Derefter hjalp den 40 årige mistænkte politiet med at finde liget af Denise Thiem i en nedlagt brønd ikke langt fra pilgrimsstien mellem Astorga og Ranabal. Den dengang 40 årige mistænkte tilstod mordet og oplyste til politiet, at han havde forsøgt at frarøve pilgrimmen hendes penge, men hun gjorde modstand, hvorefter at han kom til at slå hende ihjel med en sten. Denne forklaring har han nu trukket tilbage og nægter sig skyldig.
I følge spanske aviser forklarer politiet under retsagen, der i disse dage foregår i Leon, at de ikke havde kunnet finde frem til liget af den 41 årige kvindelige pilgrim uden hjælp fra den tiltalte. To andre pilgrimme, der blev truet og overfaldet på samme strækning inden mordet på Denise Thiem, skal de kommende dage vidne i sagen.
Anklagemyndigheden kræver den tiltalte i sagen idømt 25 års fængsel. Det er jury, der skal tage stilling til skyldsspørgsmålet.
Mordet på den 41 amerikanske pilgrim, der er det første mord på en pilgrim i vor tid, har - naturligt nok - vagt stor opsigt i pilgrimskredse og ført til diskussioner om, hvor vidt det er farligt for kvinder at gå pilgrimsvandring alene.
Jeg har skrevet tre indlæg om det her på siden indenfor de seneste to år. Det første fra juni 2015, hvor Denise Thiems lig endnu ikke var fundet, dernæst "Kan kvinder gå alene 2" der kan læses her på siden under den 11. november 2015, og "Kan kvinder gå alene 3" som et svar på et spørgsmål her til www.jakobsvejen.dk, der kan læses under 27. januar 2017, altså for knapt 2 måneder siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar