mandag den 20. marts 2017

Villykket pilgrtimstræf på Frederiksberg

En gruppe pilgrimme har besluttet at fortætte med at mødes et par gange om året for at inspirere hinanden.
Camino Portugues og Camino Frances - begge med Santiago de Compostella som mål - var det det store emne, da 20 pilgrimme havde sat hinanden stævne i fredags i Sankt Mariæ Kirke på Frederiksberg. Pilgrimsgruppen, der består af både garvede santiagopilgrimme og pilgrimme, der i foråret skal afsted på første tur, havde denne gang sat fokus på det rent praktiske på de to nævnte pilgrimsruter. Af debatten fremgik det, at især Camino Portugues fra Porto til Santiago med mulig forlængelse til Fisterre og Muxia var den foretrukne rute dette forår. Flere havde allerede købt flybillet og næsten pakket rygsækken.
En del pilgrimme havde meldt afbud til træffet, men trods det givet udtryk for, at de meget gerne så, at disse pilgrimstræf fortsatte. Det er en en lille gruppe katolske pilgrimme, der de seneste år har arrangeret pilgrimstræf ca hvert halve år i det Storkøbenhavnske område. Tid og sted for næste træf er allerede fastsat, så alle der har lyst, har mulighed for at reservere datoen i god tid. Selvom det er katolikker, der har taget initiativ til disse pilgrimstræf er alle - også ikke-katolikker - velkommen.
Efterårstræffet bliver fredag den 3. november i Sankt Knud Lavard i Lyngby; der begyndes som sædvanlig med messe kl. 17.00 , hvorefter der er pilgrimstræf med fællesspisning. Efterårets hovedtema vil først blive besluttet senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar