mandag den 6. marts 2017

Så er det snart tid til forårets pilgrimstræf

Pilgrimstræf på Frederiksberg, fredag den 17. marts - både nye og erfarne pilgrimme er velkommen.
En mindre gruppe pilgrimme har holdt pilgrimstræf i nogle år - forår og efterår - for at inspirere hinanden i forbindelse med pilgrimsvandring. De, der skal ud af gå pilgrimsvandring i 2017 er mere end velkommen, ligesom det er rigtig godt, hvis erfarne pilgrimme møder op og giver gode råd til de nye. Pilgrimsgruppen, der er dannet af katolske pilgrimme, er åben for alle - også ikke-katolikker, der gerne vil vide mere om de forskellige pilgrimsruter sydpå. Pilgrimstræffet har efterhånden fået en fast form. Man mødes til messe kl. 17.00, denne gang fredag, den 17. marts i Sankt Mariæ kirke på Jes Jessensvej på Frederiksberg. Bagefter er der fællespisning med pilgrimsvandring som eneste punkt på dagsordenen. Der vil på dette træf blive talt om pilgrimsvandring i Spanien og Portugal, primært Camino Frances og Camino Portugues, men der vil være pilgrimme til stede med erfaringer fra flere andre pilgrimsruter i såvel Spanien som Frankrig, Italien og Tyskland.
Det vil desuden være muligt at købe pilgrimspas, som kan bruges på Jakobsvejene mod Santiago. Det er pilgrimspas med både Katedralen i Santiago og Det katolske Bispedømme i København som afsender. Pilgrimspassene er en nødvendighed på mange overnatningssteder på vejen til Santiago. Passet stemples undervejs og skal forevises på Pilgrimskontoret i Santiago ved ankomsten, hvis man efter veloverstået pilgrimsfærd ønsker at få et Compostela - et "bevis" for pilgrimsfærden. Hvis du skal gå mod Rom af Via Francigena kan du købe dit pilgrimspas via nettet.
Af hensyn til den praktiske planlægning (indkøb af mad og drikke) vil arrangørerne gerne have tilmeldinger til træffet på mail til jakobsvejen@gmail.com.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar