lørdag den 11. marts 2017

Ingen rygsæk på sengen !

Det er ikke velset på herbergerne at smide rygsækken på sengen - bl.a. på grund af frygten for væggelus.
Er der regler omkring rygsækken på sovesalene, og er det sikkert at efterlade den på herberget, når man går ud ?,lyder spørgsmålet, som mange førstegangspilgrimme kan have interesse i.
På flere herberg står der direkte i reglerne, at man ikke må lægge sin rygsæk på sengen. Men de steder, hvor der er intet står, er det som regel ikke velset at smide rygsækken på sengen, og gør du det alligevel, kan andre pilgrimme komme med kommentarer.
Og årsagen er enkel og logisk.
a) Rygsække bliver tit beskidte i løbet af en pilgrimsvandring, idet den stilles mange steder undervejs. Og det er ikke særlig lækkert at få en masse skidt på de madrasser, der benyttes af nye pilgrimme hver dag.
b) Det er ligeledes den almindelige opfattelse, at væggelus spredes via rygsække, og at eventuelle væggelus i/på en rygsæk kan lide at vandre direkte fra rygsækken til de madrasser, der er mulige.
Så derfor: Stil rygsækken på gulvet ved eller nær de seng.
Og til den anden del af spørgsmålet, er der tyverier ?
Jeg har aldrig set eller hørt om tyveri af rygsække - kun i den amerikanske film The Way. Jeg stiller min rygsæk på herberget, når jeg ankommer, og der bliver den, til jeg skal afsted, den efterfølgende morgen. Alle værdier, personlige papirer som pas eller lignende, har jeg på mig. Jeg har aldrig været udsat for tyveri på en Camino. Men jeg har hørt om pilgrimme, der har fået stjålet kontanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar