lørdag den 4. marts 2017

Pensionistrabat på tog i Spanien fra 60 årige og op !

I følge det spanske turistbureau i København kan alle over 60 år få billigere togbilletter i Spanien. Det gælder dog ikke de meget talrige busruter i Spanien - kun tog.
Det spanske turistbureau i København oplyser på forespørgsel fra www.jakobsvejen.dk, at det er muligt at opnå store rabatter for alle over 60 år på togrejser i Spanien. Men det kræver et særligt kort “Tarfeta Dorada”. Turistbureaet oplyser ikke, hvor store rabatterne er. Kortet koster 6 Euro, og det er gældende i et år fra købsdatoen. Og det kan (skal) købes på togstationen sammen med billetten.
I følge det spanske DSB, Renfe's hjemmeside gives der mellem 25% og 40 % rabat på alle tog, alt efter om det er hverdag, weekend eller ferietid. Der er størst rabat på hverdage. Her den spanske tekst:
Tarjeta que permite un descuento del 40% en los trayectos de cercanías y regionales en cualquier tren y todos los días del año y en Grandes Líneas RENFE y AVE y Talgo 200 descuentos del 40% si viaja lunes, martes, miércoles y jueves y de un 25% si viaja los viernes, sábados y domingos.
Rabatkortet gælder kun til Renfe - altså tog, og ikke til busselskabet Alsa eller andre busselskaber, som i stor udstrækning dækker hele Spanien ind. Der er bustransport til de forskellige startbyer på diverse Caminoer, samt hjemtransport til f.eks. Madrid Lufthavn. Kender man sine rejsedage, kan det svare sig at købe busbilletter i forvejen. 1) sikrer en forudkøbt billet, at man får en plads, idet pladserne formelt er nummererede, og 2) er der ofte forhåndstilbud til særlig favorable priser.
I sammenligning med Danmark er offentlig transport i Spanien stadig meget billig. Her engelsksproget Alsa hjemmeside: https://www.alsa.es/en . Bemærk, at Alsa ikke dækker hele Spanien. Det er endda ofte sådan, at busselskaberne har hver dages ruter. Så har du ikke held hos Alsa, kan du prøve dette selskab, Avanza: http://www.avanzabus.com/web/destinations/top-bus-routes/autobus-madrid-salamanca.html
Jeg har selv haft meget glæde af Alsa, og jeg har oven i købet oplevet, at en forkert købt billigbillet erhvervet via nettet blev refunderet i Alsas lille kiosk i Lufthavnen i Madrid uden problemer af nogen art, ligesom jeg har oplevet, at de har ændret rejsetidspunktet for rabatbilletter gratis eller til nærmest symbolsk betaling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar