tirsdag den 1. november 2016

Pilgrimsvandring med hund ?

Det er mere end svært at have hund med på Caminoen.
Lad hunden blive hjemme, så kort kan min anbefaling til dem, der ønsker at gå Camino/Jakobsvej i Spanien, og som mener, at det er en god ide at tage hunden med. Og når man tænker på, hvor mange tusind pilgrimme, der årligt går pilgrimsvandring i Spanien, er det faktisk meget få, der har hund med.
1) Det er meget svært at finde overnatning, hvor hunden må være. Jeg har en hørt en hund hyle en halv nat, fordi den måtte blive udenfor.
2) Der er mange både vagthunde og løse hunde langs jakobsvejene, og det fører let til hundeslagsmål, når en pilgrimshund skal passere en af disse hunde.
3) I barer, restauranter og supermarkeder er de slet ikke vænnet til, at hunde er med alle vegne, som flere steder i Nordeuropa. Ude på landet i Spanien er en hund en hund (ofte bundet hele dagen) og menneske et menneske - den flydende overgang, som vi ser mellem dyr og mennesker her i landet, er ikke almindeligt - måske i mindre omfang i større byer, men Camino-ruterne går altså primært gennem landdistrikterne.

Men der findes pilgrimme, der tager hun med. Og det har ført til en del debat på det seneste på tyske pilgrimshjemmesider - for og imod hunde på Caminoen. Jeg vil her gengive et indlæg fra en hundeejer, der mener, at det er synd for hunden, og at man derfor bør lade den blive hjemme. Her indlægget:

Ich persönlich hab da härtere Meinung: meinen Tier würde ich sowas nicht antun. Das kann alles gut ausgehen und man liest hier auch öfters postive Berichte, ich würde es dennoch nicht risikieren. Speziell in Spanien auf den CF hat gefühlt jeder Hof einen Wachhund und es gibt auch wilde Hunde. Obendrauf kommt dann das Transport-, Versorgungs- und Übernachtungsthema und die Strapzen für das Tier sind auch nochmal so eine Geschichte. Im Ernstfall ist sicherlich auch die Tierartzversorgung mehr als problematisch. Wer sein Tier liebt sollte sich das echt gründlich überlegen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar