onsdag den 16. november 2016

Klostret i San Juan de Ortega får 25 millioner kr.

Et af de mere legendariske herberger på Camino Frances sættes i stand sammen med klostret samme sted.
Mange pilgrimme har sovet på klostret i San Juan de Ortega, men alle passeret det, som det ligger smukt placeret to timer efter toppen (1148 meter) mellem Belorado og Altapuerca inden det igen begynder at gå nedad mod Burgos. For år tilbage serverede præsten løgsuppe for pilgrimmene hver aften, mens pilgrimmene selv hver især medbragte lidt ost, pålæg eller andet som blev delt ved det fælles aftensmåltid, der den gang fandt sted før aftenmessen i kirken. I dag er det omvendt, først aftenmesse og derefter fællesspisning; den står stadig på løgsuppe, men nu suppleret med pasta. Den gamle pilgrimspræst på stedet er død, men klostret oser stadig af en særlig atmosfære, som stedets nu lidt yngre præst værner om. San Juan de Ortega må være på et af de ældste herberg på Camino Frances, der har huset pilgrimme i over 400 år i træk. Klostret blev bygget i 1600 tallet med det formål at tage sig af pilgrimme på vejen til Santiago.
Kirken er stadig i fin stand, og herberget gammeldags men brugbart, mens store dele af klostret ikke er i så god stand. En pilgrim, der passerede klostret den 20. september, fortæller om et fyldt herberg, hvor maden nu laves af ansat personale.
Nu skal det hele restaureres for 3,1 millioner euro - både herberg, og det oprindelige kloster, som skal bruges til retræter og måske bolig til enlige ældre. Det forventes, at restaureringen er færdig i 2021.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar