mandag den 28. november 2016

De mange pilgrimsruter i Spanien

Der findes mindst 31 jakobsveje, Camino Santiago, i Spanien.
Jeg savner et kort på hjjesiden her med "Caminoerne" i Spanien, lyder et spørgsmål fra en kommende jakobspilgrim. Og det er rigtigt nok, at der ikke findes et interaktivt kort her på siden med alle jakobsvejene i Spanien på. Men her er der hjælp at hente på en spansk hjemmeside, som har alle ruter på et stort interaktivt kort.
Siden hedder http://www.mundicamino.com/, og den er bare hjemmesiden for alle, der ønsker praktisk hjælp til at komme i gang med planlægningen af en pilgrimstur. Der findes mange andre hjemmesider - på flere forskellige sprog - som er vældig gode som supplement til Mundicamino bl.a. www.jakobsvejen.dk, men det er en rigtig god ide at hente informationer flere steder. Og her Mundicamino, (hvor undertegnede også henter en hel del af de informationer, som jeg videregiver her på siden,) bare en af de mest uundværlige.
I følge mundicamino er der 31 jakobsveje i Spanien, men der faktisk flere som endnu ikke er registreret, ligesom der er lavet en pilgrimsrute til Avila, hvor den hellige Teresa levede i midten af 1500 tallet, og pilgrimsruter til andre af Spaniens hellige steder.
Mundicaminos kort er meget nemt at bruge. Du kan selv vælge sprog (selvom oversættelserne ikke er de bedste), hvorefter det bare er at trykke på de forskellige ruter på forsiden, hvorefter rute, etapeforslag, samt faciliteterne undervejs kan findes.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar