tirsdag den 22. november 2016

Lufthansa flyver fra Santiago

Nok en "pilgrimsforbindelse" fra Santiago, der vil gøre det lettere for danske pilgrimme at komme hjem.
Der findes ikke - mig bekendt - nogen direkte flyforbindelse mellem Santiago og København. Det er i dag muligt at tage tog/bus eller fly fra Santiago og skifte til et Københavnerfly. Flere kommende pilgrimme spørger tit denne hjemmesideredaktør om transporten til og fra Santiago, derfor lidt reklame for denne nye mulighed.
Fra foråret meddeler Lufthansa, at de flyver fra Santiago til Frankfurt (og i øvrigt også den anden vej) fire gange ugentlig for en billetpris ned til 100 Euro med forplejning. Jeg kan ikke helt finde ud af om denne pris alene gælder pilgrimme eller alle. Da Lufthansa og SAS har mange daglige afgange mellem Franfurt og København er der her en ny mulighed for at komme hjem. Ruten kan også bruges den anden vej med en bus til bestemmelsesstedet. Men her foretrækker undertegnede et fly til Spanien (Madrid )og en direkte bus (ALSA) fra Lufthavnen til den by/pilgrimsrute, hvor starten går.
Hvis man går fra Saint Jean Pied de Port af Camino Frances er det også muligt at flyve til Paris, og at tage et nattog til Bayonne med gammeldags liggevogn til en meget overkommelig pris ( og 60 år og op får ovenikøbet rabat), og derefter morgentoget fra Bayonne til Saint Jean Pied de Port, hvor man så starter turen mod Santiago.
Du kan læse mere om Lufthansas tilbud her: http://www.expreso.info/noticias/transporte/55115_lufthansa_incorpora_santiago_de_compostela_su_red_mundial_de_rutas
PS: Jeg har før her på siden skrevet om transport til og fra Spanien, og det er bevidst at jeg aldrig nævner Ryan Air. Jeg synes, at der er mange gode grunde til at fravælge dette selskab, men enhver kan jo gøre som de lyster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar