onsdag den 30. november 2016

Pilgrimme fra 168 forskellige lande på Camino'en

Procentvis bliver der stadig færre spaniere på de spanske jakobsveje/Camino'er, selvom over 120.000 spaniere tager en af ruterne til Santiago hvert år.
Der kommer stadig en del pilgrimme ind til Santiago her i november, selvom det er blevet rigtig koldt at gå i bjergene,og der ofte er iskolde regnbyer. En større gruppe sydkoreanere kom ind til Santiago i går, og på pilgrimkontoret har de her i november haft besøg af over 100 pilgrimme hver dag. Langt fra sommerens 2000 pilgrimme dagligt, men nok til at antallet af Santiagopilgrimme i år vil passerer 273.000 - det formentlig højereste nogensinde i Jakobsvejens snart 1.200 årige "levetid".
På pilgrimskontoret har de talt pilgrimme fra 168 forskellige lande, hvilket efterhånden gør pilgrimsvejene i Spanien og Katedralen i Santiago til et fredeligt symbol på menneskeligt fællesskab på tværs af sprog og nationalitet. Antallet af danske pilgrimme stiger også år for år. I 2016 vil antallet passerer 2.600 pilgrimme -formentlig det højeste for et enkelt år nogensinde, idet der næppe har gået så mange pilgrimme til Santiago i middelalderen, hvor det samlede indbyggertal i Skandinavien lå på ca en million indbyggere.
Samlet bliver der altså ca 275.000 jakobspilgrimme i år, hvoraf ca 45 % er spaniere, mens resten kommer fra det store flertal af lande på kloden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar