tirsdag den 8. november 2016

Flere senge i Roncesvalles

Yderligere stigning i antallet af pilgrimme i september-oktober, der starter eller passerer Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles.
I store dele af september har det knebet med antallet af sengepladser på flere af etaperne lige efter Saint Jean Pied de Port. I Roncesvalles har de i starten af september måtte sende pilgrimme nogle kilometer videre. Det har på det allerseneste ført til yderligere udvidelser af kapaciteten, så der nu i højsæsonen kan sove op til 397 pilgrimme på herberget eller i omkringliggende bygninger.
Den 1. september ankom der 399 pilgrimme til herberget i Roncesvalles. Nogle af pilgrimmene måtte flyttes til Espinal.
Fra den 2. september til den 16. september ankom der ialt 4.422 pilgrimme. Det givet et gennemsnit på 295 pilgrimme pr. dag - eller rettere pr. nat. Enkelte dage måtte de frivillige i herberget tage alle madrasser i brug for at skaffe plads til alle.
Fra den 16. september til den 30. september faldt gennemsnittet til 219 pr. nat, hvilket giver i alt 3.295 pilgrimme.
Selvom herberget nu kan klare næsten 400 pr. nat og hotellerne rundt omkring næsten 100 yderligere, skal der ikke nogen stor stigning til i antallet af pilgrimme, før der igen bliver problemer flere dage i højsæsonen. Det er især omkring 1. maj og omkring 1. september, at antallet er højest.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar