torsdag den 10. november 2016

54 årig pilgrim død i Pyrenæerne

En 26 årig kinesisk pilgrim slap fra turen med livet i behold, men måtte indlægges på grund af dehydrering.
En 54 årig pilgrim er død i Pyrenæerne. Kroppen blev først hentet ned efter flere dage. Der er stadig pilgrimme, der tager turen over Leopoderbjerget (Napoleonsruten) i Pyrenæerne her i november, selvom ruten formelt er vinterlukket, og det har nu kostet en 54 årig spansk pilgrim livet. Han gik den 4. november samtidig med andre pilgrimme over Pyrenæerne af Napoleonsruten, selvom det ved begyndelsen af stien tydeligt fremgår, at stien er lukket til og med den 31. marts, netop fordi mange pilgrimme i de senere år om vinteren er kommet til skade eller døde i bjergene. Det var en 26 årig kinesisk kvindelig pilgrim, der selv for vild, der kaldte 112. Hun oplyste redningsmandskabet om, at der et sted i bjergene var endnu en pilgrim, der ikke kunne finde vej. Redningsmandskabet fandt frem til den - allerede - døde 54 årige pilgrim, der lå ikke langt fra rutens højeste punkt ved Leopoder, men hvor tåge og dårligt vejr i første omgang gjorde det umuligt for helikoptere at komme frem. Efter flere forsøg er den døde pilgrim bragt til Navara, hvor kriminalpolitiet nu er involveret for at fastslå den endelig dødsårsag..
Den 26 årige kinesiske pilgrim lykkedes det at redde. Hun var stærkt dehydreret og blev indlagt på et hospital i Navara. Der foreligger ingen oplysninger om, hvorvidt hun vil fortsætte pilgrimsfærden. Oplysningerne her på www.jakobsvejen.dk er primært hentet på dagbladet Diario de Navarras hjemmeside.
Det tyder på, at de to pilgrimme er nået tæt på Leopoder og først faret vild der - faktisk ikke ret langt fra klostret Oreaga i Roncesvalles (Rolandsdalen).Her et kort over de to stier fra Leopoeder til Roncesvalles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar