lørdag den 31. oktober 2015

I morgen lukker Napoleonsruten over Pyrenæerne

Hvis du vil gå fra Saint Jean Pied de Port i vinter, skal du tage turen over Valcarslos.
I vinteren 2014/15 var der langt flere vinterpilgrimme end tidligere, der begyndte deres tur i Saint Jean Pied de Port. I november i fjor gik der i gennemsnit 10 over ved Leopoder-toppen (Napoleonsruten) daglig, i december-januar-februar lidt færre, men nok til at rekord mange skulle hentes forkomne ned af hjælpemandskaber på begge sider af grænsen - i flere tilfælde med helikopter. Derfor har myndighederne besluttet at lukke ruten i vintermånederne. Det betyder, at det fra på søndag er forbudt at gå denne vej over indtil 1. april, hvor Napoleonsruten åbner igen. Det er stadig muligt at gå Pyrenæerne over ved grænsebyen Valcarlos, hvor der går en mindre asfalt bilvej parallelt med stien det meste af vejen. Så de der vil, kan gå om vinteren. Langt senere på ruten før O Cebreio er det muligt at skifte til en lidt mindre anstrengende Camino, der hedder Vinter Caminoen, Camino Inverno, som nu skulle være helt veletableret. Men her er der stadig frit valg.
Man skal endvidere være opmærksom på, at flere - især private - herberger lukker 1. november. Men der skulle være herberger åbne nok langs hele Camino Frances til, at de, der har mod på at gå om vinteren, kan finde en seng hver nat.
Og i de seneste dage er antallet af pilgrimme, der når Santiago faldet drastisk i går kom der således kun 373 pilgrimme ind. Men 373 pilgrimm på stien dagligt er altså stadig mange pilgrimme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar