lørdag den 3. oktober 2015

Saint Jean Pied de port har 6 måneders "højsæson"

Mens antallet af pilgrimme, der ankommer til Santiago de Compostela, er langt højest i juli og august, er antallet af pilgrimme, der går fra Saint Jean Pied de Port mere jævnt fordelt over hele sommerhalvåret.
Hvornår skal jeg gå Caminoen ? Jeg vil helst gå, når der ikke er alt for mange pilgrimme på ruten, lyder det ofte. Hvis man vælger at gå den franske rute, Camino Frances, fra Saint Jean Pied de Port, er der ikke den store forskel de første mange etaper i månederne april - september. Men jo mere man nærmer sig Santiago des flere pilgrimme støder til. I Saint Jean Pied de Port derimod falder pilgrimsantallet først væsentligt i oktober. På pilgrimskontoret i santiago de Compostella tæller de op, hvor mange pilgrimme der har gået mindst de sidste 100 km før Santiago og derfor beder om et Compostela ved ankomsten som tegn på vel overstået pilgrimsfærd.
De fleste pilgrimme går mere end de 100 km. Og ser man på statistikken kan man se, at ca 30 procent (på årsbasis), at de pilgrimme, der går den franske rute, har valgt at starte i Saint Jean Pied de Port. Men i de to sommermåneder, juli og august, har rigtig mange spaniere ferie, og de vælger ofte at starte efter Saint jean Pied de Port. Derfor den store forskel på antallet, der kommer til Santiago og antallet, der begynder i Saint Jean Pied de Port. Dernæst skal man være opmærksom på, at ca 1/3 af alle pilgrimme, der kommer til Santiago har valgt at gå nogle af de andre ruter, Camino Portugues, Camino del Norte o.s.v. På grafen her til højre kan man se, hvor mange pilgrimme, der besøger pilgrimskontoret i Saint Jean Ped de Port hen over året, her den seneste statistik fra 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar