onsdag den 14. oktober 2015

Ny fransk bog flytter fokus fra pilgrim til hospitaleros

Hvem er de egentlige pilgrimme. Dem der går eller dem, der baner vejen for de gående ?
En kvart million pilgrimme kommer i år til Santiago i Spanien. I Frankrig kan antallet af pilgrimme, der går på Chemin de Saint Jaques tælles i tusindvis og i lande som Østrig og Tyskland, er der ligeledes tusindvis af pilgrimme på diverse Jakobswege. På alle pilgrimsruterne har pilgrimmene brug for overnatning, forplejning og anden hjælp.
I tusindvis af frivillige i hele Europa hjælper pilgrimmene på vej. I en ny fransk bog, er det undtagelsesvis ikke pilgrimmene, der er i centrum; men to af disse frivillige. Præsten Sébastien Ihidoy og hospitalerosen Louis Janin (billedet) har i over 30 år taget sig af pilgrimme, der gik/går på Chemin de Saint Jaques i Frankrig. Det hele begyndte i starten af 80erne, da en pilgrim en sen aften bankede på pater Sébastien Ihidoy's dør og bad om husly.
Deres historie, samt andre fortællinger om "Hjælpsomheden langs Caminoen" er der kommet en hel bog ud af. De to mænd har fortalt deres historie til den den franske journalist Marianne Rigaux. Det er en pilgrimsbog - om ikke bare at tro, men også om at leve sin kristendom med og uden rygsæk. De to hovedpersoner har mange tanker om den nye pilgrimstrend og vigtigheden af at hjælpe komplet fremmede mennesker på deres vej gennem livet.
Du kan læse mere om bogen og de to gæstfrie - nu meget gamle mænd på disse hjemmesider: http://www.pelerin.com/Compostelle-et-autres-chemins/L-hospitalite-sur-les-chemins-de-pelerinage/Preserver-le-sens-de-l-hospitalite ------ og her: http://www.le-passeur-editeur.com/les-livres/spiritualit%C3%A9/l-hospitalit%C3%A9-sur-les-chemins-de-compostelle/
Ingen kommentarer:

Send en kommentar