tirsdag den 13. oktober 2015

Vinter Caminoen meldes nu klar til brug

Den nye rute går fra Ponferrada til santiago uden om O Cebreio og Melide.
Igennem de seneste år har en af Spaniens - utallige - pilgrimsforeninger arbejdet på at lave en ny pilgrimsrute, der går uden om den store stigning op til O Cebreio. Ruten har været brugt nogle år - især om vinteren, og nu har den så fået det offficielle stempel. Ruten går over byerne Ponferrada - Puente de Domingo Flórez - A Rúa - Quiroga- Monforte de Lemos - Chantada - Rodeiro - Laxe, hvor den rammer Camino Sanabres, der er en fortsættelse af Via de la Plata. Her kommer man igennem den større by Orense og passerer floden Ulla på vejen til Santiago.
Jeg har kun gået Camino Sanabres og kan derfor ikke skrive så meget om den nye Camino de Invierno, men der er mange nyttige oplysninger at hente på internettet. Ruten har fået sin egen spanske hjemmeside, der kan ses på denne adresse: http://caminodeinvierno.com/
Seneste vinter gik en del pilgrimme af denne rute for at undgå sneen omkring O Cebreio, men der var en del klager på diverse hjemmesider over dårlig afmærkning og løse hunde. I og med at denne nye jakobsvej/Camino nu er blevet formelt enerkendt, kan det være, at myndigheder og pilgrimsforeninger er ved at få styr på ruten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar