mandag den 26. oktober 2015

Penge på Caminoen

De fleste herberger og billige overnatningssteder kræver kontanter.
Kan man betale med Kreditkort på Caminoen, lyder et spørgsmål. Og svaret er: For det meste nej. Men det afhænger af, hvor man bor undervejs, og hvilke restauranter man besøger. Nu dyrere overnatning og spisning, jo større chance er der for, at man kan bruge kreditkort. På den franske rute, Camino Frances er der masser af hæveautomater undervejs, så det er ikke nødvendigt at have kontanter med til hele pilgrimsfærden hjemmefra. Man skal være opmærksom på, at de mange steder kun vil acceptere Mastercard og Visa. Nogle - først og fremmest amerikanere - oplever problemer med deres kreditkort, fordi man enten ikke kender dem eller ikke vil acceptere dem. Men da langt de fleste danskere bruger Master og Visa er det næppe problemet.
Hvis man bor på herberger hele vejen og spiser så billigt som muligt, kan det stadig lade sig gøre at gå Camino Frances fra Saint Jean Pied de Port til Santiago for under 30 Euro om dagen. Her er transport til og fra ikke medregnet.
Jeg har tidligere skrevet om risikoen for tyveri, og her har jeg intet nyt at tilføje. Jeg har hørt om tyveri, aldrig selv oplevet det, men det er selvfølgelig en risiko, der stiger i takt med, at der bliver stadig flere og flere pilgrimme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar