søndag den 19. juli 2015

Via de la Plata nu helt fra Gibraltar

Via de la Plata er stadig en af de mindre befærdede, men dog fuldt etablerede Caminoer.
Hvis formen er god, og de andre - mere trafikerede - Caminoer i Spanier er prøvet, vælger en del garvede pilgrimme at gå Via de la Plata (1000 km ) og et sted mellem 33 og 40 dage til Santiago.
De seneste år har antallet af pilgrimme ligget nogenlunde stabilt på ca 4.000 om året. Nok til at skabe pilgrimsliv, og dog så få, at de der ønsker mere ro om vandringen, får plads til det.
Som noget  - forholdsvis nyt - vælger flere og flere at tage turen helt fra Gibraltar, kaldet Corredor de la Plata. Man går fra Gibraltar til Caditz, hvor man rammer Via Augusta, der igen rammer Via de la Plata i Sevilla, hvorefter turen går mod nord til Via de La Plata deler sig, og de fleste "Via de la Plata-pilgrimme" fortsætter derefter af Camino Sanabrès til Santiago. Hele turen fra Gibraltar er omkring 1.250 km.
Min kommentar:
Jeg har kun selv gået turen fra Sevilla, ( 1.000 km på 33 dage ), og det var rimelig hårdt. Jeg kender ikke turen fra Gibraltar og videre af Via Augusta, men jeg læser på nettet mange positive historier om den samlede rute. En ting går igen: Mange af de pilgrimme, der tager denne rute mener, at Camino Frances er overrendt og turistet, og at de derfor er nød til at vælge andre ruter. Jeg deler ikke selv denne opfattelse, men måske kan mit referat af andres ideer være en hjælp til de pilgrimme, der synes, at der "bare er for mange mennesker på Camino Frances".
Og så kan jeg i øvrigt oplyse, at der i går lørdag meldte sig 1.317 pilgrimme på pilgrimskontoret i Santiago, og at hovedparten af dem kom ind via Camino Frances. Og jo, der er stadig mange amerikanere på ruten, samtidig med at de spanske pilgrimme nu for alvor er på stien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar