mandag den 20. juli 2015

Der er ikke plads til de mange pilgrimme I Katedralen. Flere messer ønskes.

Flere tusind pilgrimme, busser fulde af turister og guides, der laver rundvisninger i Katadralen i Santiago. Alt på en gang omkring kl. 12.00 op til den store pilgrimsmesse.
En pilgrimsmesse kl. 12.00 er ikke nok, og morgen- og aftenmesserne er ikke et tilstrækkeligt alternativt. Der bør være mindst to pilgrimsmesser lige efter hinanden midt på dagen, lyder det nu fra pilgrimme, der efter en lang pilgrimsvandring til  Santiago ønsker at afslutte deres pilgrimsfærd med en messe i Katedralen. Lige nu er der simpelthen ikke plads til alle, hedder det.
Da der senest var helligt år i 2010 var der to daglige pilgrimsmesser midt på dagen, og det er denne tidligere praksis, som pilgrimmene nu beder om.
Samtidig "klager" pilgrimmene over de lange køer af turistgrupper, der er på rundvisning i katedralen omkring middagstid. 


Det gør det svært at få ro til at takke for en vellykket pilgrimsfærd, idet der er en uafbrudt strøm af mennesker, lange køer, og en alt andet end en andagtsfuld stemning i Katedralen, lyder det.
I går søndag, skulle det i følge lokale hjemmesider have været helt galt, og det selvom der kom færre pilgrimme ind til Santiago end i de foregående dage, nemlig "kun " 1.039. Herberger 
( Her ved siden af et billede taget ved en tidligere lejlighed under en pilgrimsmesse, hvor der også var pænt fyldt.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar